bTV е първата българска медия, с която избра да разговаря световноизвестният музикант Гари Барлоу. След 7-годишно затишие той се завръща на музикалната сцена с нов албум "Music Played By Humans" ("Музика, изсвирена от хора"), в който участват световни музиканти като Майкъл Бубле, Джеймс Кордън, Алиша Диксън, Бари Манилоу, Чили Гонзалес, Бевърли Найт и много други.

Журналистът и продуцент в bTV Георги Тошев взе лично интервю със звездата на британската група „Тейк дет“ чрез Zoom.

Новият ми албум беше почти завършен преди да започне COVID кризата. Идеята на „Музика, изсвирена от хора“ е, че в този албум исках да има колкото се може повече хора, повече музиканти от всички други албуми. Ако трябваше сега да запиша този албум, не бих могъл да го направя. Щях да наруша закона, като събера всички тези хора в една стая. Това е един много трогателен албум за мен, защото във времената, в които живеем, постоянно ни се казва да стоим далеч един от друг. А главната идея беше да бъдем заедно, да правим музика заедно, да свирим и пеем заедно. Направихме го във време, когато дори не можехме да сънуваме за тази лудост", сподели Гари Барлоу. 

Звездата от "Тейк дет" се обединява в звездно трио с Майкъл Бубле и Себастиан Ятра в песента "Elita". Закачливо латино поп-фюжън парче, което вече е сред най-големите хитове в световните класации.

"Идеята за албума се роди през пролетта на 2020 г. Майкъл каза, че познава един невероятен талант, който би бил идеален за песента", разказа Гари.  

Той се свързва с Майкъл Бубле и със Себастиан Ятра и решават да участват в общия проект, въпреки че се намират на различни континенти и в различни часови зони. 

"Срещнах Майкъл в началото на тази безумна пандемия. Говорихме за музика и той ми прати тази идея, която имаха с Гари Барлоу и тогава казах: „Това е супер. А той ме попита дали искам да съм част от проекта. Съгласих се", сподел Себастиан Ятра. 

"Аз си бях вкъщи. Мисля, че Себастиан беше в Колумбия, а Гари беше в Англия. Беше приятно, защото бяхме със семействата си, но в същото време можехме да се отдадем на това, с което се занимаваме", разказа от своя страна Майкъл Бубле. 

Клипът на песента е на режисьора Вон Арнел. По думите на Себастиан Ятра Вон прилага "своята магия" и режисира клипа така, че да изглежда сякаш и тримата изпълнители са на едно място. 

"Тoлкова се радвам, че постигнахме това нещо и сме го завършили, че накрая празнувахме", сподели Гари Барлоу. 

За срещата с Гари пък Майкъл Бубле разказа: "С Гари се срещнахме, когато снимах специална телевизионна програма във Великобритания. Имаше много песни, които харесвах, които той беше написал. Бях просто фен и после, когато се запознахме, беше много комфортно, защото той наистина беше един от най-милите хора в този бизнес." 

"Когато започнахме да правим този албум, идеята беше да включим колкото се може повече музиканти. Повечето пъти оркестър. Невинаги, но задължително много музиканти. В този албум имаме оркестър с 60 инструмента, струнен оркестър с 30 инструмента, латино групи. Има изпълнения, в които просто свиря на пиано с 12 струнни инструмента около мен. Всичко е в текстурите и цветовете на оркестъра. Като текстописец за мен това е много вълнуващо. Ентусиазирам се, когато други музиканти свирят музиката. Винаги ги приветствам. Затова преминавам от латино към суинг, към джаз песен, включвам толкова много стилове и ги смесвам, защото това бях замислил, когато пишех музика", каза звездата от "Тейк дет".

Очаквайте премиерата на албума "Music Played by Humans" на 27 ноември. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!