Сърцераздирателно видео, публикувано в социалните мрежи, за пореден път обърна внимание на сериозния проблем с тормоза в училище. Клипът е публикуван от майката на 9-годишно момче от Австралия, което е системно тормозено в училище. Часове след появата на видеото, стотици знаменитости се обединиха в подкрепа на детето.

Малкият Куейдън е роден с хипофизарен нанизъм - той е малък човек и е подлаган на системен тормоз от съучениците си цял живот. Макар множеството опити на майка му да се опита да успокои детето, положението се задълбочавало.

След поредния случай на тормоз, майка му заснема видеоклип, който публикува в социалните мрежи, за да покаже как изглеждат травмите от тормоза.

„Това е влиянието на тормоза. Вече наистина не знам какво да направя!“, пише разстроената майка.

На видеото виждаме плачещият и афектиран Куейдън, който в един момент дори казва, че иска да умре. Той се обръща към майка си с думите „Дай ми нож, искам да се самоубия, искам да умра сега“.


От видеоклипа става ясно, че това не е първото желание на детето да сложи край на живота си. „Синът ми иска да се самоубие почти всеки ден. Моля, образовайте децата и приятелите си“, казва жената.

Сърцераздирателното видео разплака социалните мрежи и за часове достигна до знаменитости от цял свят.

Комикът Брад Уилямс, който също е джудже, организира кампания за събиране на пари, с които да изпратят детето и семейството му в „Дисниленд“. За часове бяха събрани почти 150 хил. долара.

„Организирам тази кампания, за да покажа на Куейдън, че тормозът не трябва да се толерира. Той е прекрасно човешко същество, което заслужава щастие“, пише комикът.

Неговият жест последван от стотици знаменитости, които се обединиха срещу тормоза в училище и подкрепиха 9-годишния Куейдън.

Австралийският актьор Хю Джакман записа видеоклип, който публикува в „Туитър“ с послание за детето. „Куейдън, ти си по-силен отколкото си представяш. Каквото и да става, аз съм ти приятел. Нека всички бъдем по-мили, тормозът не е ОК. Животът е достатъчно труден“, казва Джакман.

Американският актьор Джефри Дийн Морган, познат в ролята си на Нийгън от „Живите мъртви“, също подкрепи тормозеното дете. „Мой човек, не те знам по име, не знам и майка ти как се казва, но видях твоето видео. Това, което искам да знаеш е, че имаш приятели, включително и аз. Още не се познаваме, но можем да променим това. Имаш много приятели по цял свят, които все още не познаваш. Ще те пазим, ще става по-добре“, каза той.

Актьорът Винсент Донофрио също предложи подкрепа на детето, като написа „Ти си великан сред хората, синко“. 

Видеоклипът с малкия Куейдън за пореден път показва до какво води системният тормоз.