След няколко месеца предстои да видим 25-ия филм от поредицата за Джеймс Бонд, който ще е и последният от филмите с участието на Даниел Крейг в ролята на легендарния британски таен агент. Спекулациите кой може да е следващият актьор, който ще вземе култовия номер 007, вече започнаха.

"Пенсионирането" на Крейг е добър повод да погледнем назад и да видим кои са шестимата актьори, които които изпълниха ролята в официалните 25 филма и кои станаха Джеймс Бонд в неофициалните 3.

Снимка: Getty Images

За пръв път Джеймс Бонд се появява на екрана през 1954 година като герой от епизод на телевизионен сериал. В ролята е Бари Нелсън, а епизодът е кратка екранизация по първия роман на Иън Флеминг за тайния агент.

Снимка: Getty Images

През 1962 година започват официалните филми за агент 007 и в ролята влиза Шон Конъри, който и до днес е считан за един от най-великите Джеймс Бонд в историята.

Снимка: Getty Images

През 1962 Шон Конъри напуска поредицата и на негово място идва Джордж Лейзенби, който обаче изпълнява ролята само веднъж, преди продуцентите да върнат Шон Конъри.

Кои са останалите петима актьори, превъплъщавали се в Джеймс Бонд, може да научите на сайта LadyZone.bg: