Миналия септември фотографът Димитри Стефанов заминава в сурова Исландия заедно с младоженците Венета и Веселин за една по-различна фотосесия. Освен че успява да улови деликатността на отношенията между двамата влюбени, Димитри успява да вплете интимни моменти на двойката на фона на променливата атмосфера в Исландия. И всичко това - да облече в изложбата "ВИК".

"ВИК" –това е моят вик. "Вик" на исландски е пристанище. Това може би е моето пристанище като артист. Вик е много специално пътуване, емоционално, свързано с атмосфера, свързано с любовта между двама човека – Венета и Веселин. "Вик" е много личен поглед на един документален фотограф, какъвто съм аз, който решава да даде стъпка назад да диша, да вдигне една чудовищна камера и да снима нещата, които го смазват. Вали дъжд, след 3 минути пеква слънце, след още 6 минути става -2 градуса, след това се повишават температурите на +4. Това е атмосфера, друга вселена. Неописуемо е. Трябва да го видиш, да го усетиш и ако можеш да го фотографираш, значи всичко е както трябва да бъде.", разказва Димитри.Той се занимава с фотография повече от десетилетие. 13 години живее в Мадрид, където завършва фотография, но преди 4 години спонтанно решава да се върне в България.

"Къде се чувствам по-оценен? Не мисля, че трябва да се чувстваме по-оценени или по-разбрани. Според мен трябва да се чувстваме вдъхновени на местата, на които сме и откъдето сме. Аз се чувствам добре там, където правя фотографии.", обяснява Димитри.Като най-голям успех в работата си смята това, че е избран за майсторския клас "Joop Swart", организиран от "World Press Photo" през 2011 г. Целта му е всяка година да събира 12-те най-добри млади таланти и индивидуалности във фотожурналистиката по света. Всички те са победители. А за Димитри това е като да спечелиш "Оскар" в киното.

Освен с фотография Димитри Стефанов се занимава и с режисура. Той е автор на видеоклипа на Виктория Георгиева към песента I wanna know и нейната визитка за конкурса "Евровизия".

"Вики е голям сладур и наистина се надявам да прави нещата от душа и да ги прави такива, каквито вярва, че трябва да бъдат, а не такива, каквито хората искат да бъдат. Това правя и аз във фотографията. Не правя неща, за да разбирам хората, а обратното, за да успея да докосна хората те да разберат мене."