Един мултифункционален чешки диджей и още седем не по-малко универсални артисти създават истински зрелищен спектакъл, който на малка сцена показва големи постижения в цирка, акробатиката и танците.

Шоуто с непретенциозното и подвеждащо име „Неудачници“ бе част от програмата на „Световен театър в София“.

Ендрю Хавлик (диджей Ен. Дрю) в продължение на час и половина пее, говори, разсмива, бийтбоксира и задава ритъма на цялото представление, вдъхновено от поема – „Вярната сянка“ от Анна-Марие Млезивова.

„Виновници“ за изпратения с дълги аплодисменти спектакъл са и талантите от акробатичното дуо DaeMen, превърнали се в телевизионни звезди в Чехия и Словакия. Изумителни премятания, кули от хора, ходене на ръце и върху ръцете на друг са само част от акцентите в „Неудачници“. В кулминационния номер едно от момичетата се изстрелва от ръцете на своите партньори и, буквално прелитайки няколко метра, се приземява в обятията на друга част от момчетата на сцената.

Едновременно с това, ди джей Ен. Дрю, в ролята на стюардеса, „държи“ сюжетна линия, в която публиката е част от борда на самолет. По време на полета пасажерите получават непрекъснато „ценна“ информация, чиято единствена цел е да ги накара да се заливат от смях. И мисята е успешна.

За „Неудачници“

Идея, режисура и хореография – Ярек Цемерек
Акробатични композиции – Петър Хорничек
Костюми – Андреа Рубин Смеликова, Ева Суханкова
Боди дръминг – Карли Джеферсън
Музика: Ондржей Хавлик – En.dru
Изпълнители – Яна Врана, Яна Телцова, Матиаш Рамба, Петър Хорничек, Индржих Пански,  Лукаш Махачек, Витезслав Рамба

Снимка: Даниел Димитров

Закриването на „Световен театър в София“ е на 18 и 19 юни в Народния театър „Иван Вазов” със спектакъла „Власт и съпротива“ на Шаушпил Хановер по романа на Илия Троянов.