Зрелищен спектакъл на пиано както за ухото, така и за окото. Това може да бъде видяно над строителната площадка на новата концертна зала в Мюнхен.

Пианистът Ален Рош беше издигнат с пианото си в небето на около 60 м височина със строителен кран за своя необикновен вертикален класически концерт, пише Ройтерс.

Снимка: Ройтерс

Швейцарецът сподели, че иска да използва тази обстановка, както и естественото осветление в т. нар. „син час“, за да създаде вълшебен спомен за публиката.

„Синият час“ е отрязъкът от време точно преди появата на изгряващото Слънце или непосредствено след залязването му. Той е най-известен с романтичните асоциации, които предизвиква.

Снимка: Ройтерс

"За мен той е от решаващо значение за този проект. В „синия час“ сутрин има нещо магическо, човек се зарежда с енергия", сподели Ален Рош.

А защо избира точно това място?

„Защото това е много алегоричен символ – да сме на строителната площадка на бъдещата концертна зала. Това един вид е първият концерт там. За мен беше много важно да произведа ноти, които се надявам по-късно да резонират в стените на тази зала“, казва пианистът.

Снимка: Ройтерс

Ален Рош обикаля цяла Европа от 2013 г. Миналата година той изнесе концерт в небето и в швейцарския град Сион. Тогава избра строителната площадка на паркинг на болница.