За кубинския художник Сандор Гонзалес няма по-добро място от морското дъно, на което да покаже уменията си с четката. Артистът споделя пред „Ройтерс”, че се чувства наистина вдъхновен, когато е под водата и е заобиколен от морските обитатели.

Черно-белите рисунки на 42-годишният мъж са известни не само в Куба, но и по света. Той започва да рисува, когато е едва на шест години, а малко по-късно започва да експериментира и под вода.

Гонзалес казва, че всичко е започнало като хоби, но много бързо се е превърнало в страст. Сега е снабден с професионална екипировка, за да упражнява любимото си занимание. Стативът му се намира на 60 м. под повърхността, а фурнирът му е водоустойчив.

Любимото му място за гмуркане и рисуване е Пунта Пердиз, откъдето през 1961 г. започва неуспешнен бунт срещу управлението на Фидел Кастро. Рисуването под вода има своите особености, бутилката му с кислород стига за 30 минути, затова на художника му се налага да бъде бърз.

Художникът излага творбите си в импровизирана галерия на брега край Пунта Педриз. Той е на мнение, че туристите оценяват високо работата му, защото никъде по света не могат да видят подобно изкуство.