Васил Петров ще представи класически песни от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове с мащабния симфоничен звук на Врачанска филхармония и поредица от концерти. В програмата са хитовете на "Бийтълс", Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Кол Портър и други автори, като турнето ще премине през Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик.

Научете всичко най-важно за предстоящото турне "Symphony way" от интервюто на големия български изпълнител пред Ladyzone.bg

Здравейте, г-н Петров! Как се стигна до идеята за турнето "Symphony way" и колаборацията с Врачанската филхармония?

Тъй като работим успешно последните две години с Врачанската филхармония, решихме, че най-удачно след пандемията е да стартираме с мащабен проект. Точно в момент, в който си мисля, че хората имат нужда именно от това. 

Турнето ще премине през Пловдив, Бургас, Петрич, Варна и Балчик, но не и през София. Каква е причинита за това?

В София концертът ще бъде през септември, все още уточняваме дата и детайли. 

Част от песните от вашия репертоар са аранжирани за симфоничен оркестър - кои ще изпълните по време на турнето?

Репертоарът е доста обновен - "Michelle", "Yesterday" на Пол Маккартни и "Something" на Джордж Харисън, "Smile" на Чарли Чаплин, "Fragile" на Стинг. 

От моя репертоар, който публиката познава, ще представя "Caravan" (Хуан Тизол, Дюк Елингтън), "Quando, Quando", "Over and Over (The World We Knew)", "My Way", "Strangers in the Night" и други аранжирани за симфоничен оркестър. 

Програмата включва хитовете на "Бийтълс", Стинг, Франк Синатра, музиката на Гершуин, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър… Музика от кои други артисти ще изпълните?

В програмата са още прочутият сантиментален валс на Чайковски, "Цигански напеви" на Пабло Сарасате и Вивалди. Както и съвремнни автори като Франки Вали с "Can't Take My Eyes Off You", Джони Мендъл "The Shadow of Your Smile" и други. 

Ще представите класически песни от различни жанрове, откъси от мюзикъли и световни хитове. Какво още да очаква публиката?

Другото е изненада. (усмихва се)

Специален гост на концерта ще бъде виртуозната цигуларка Зорница Иларионова. С какво тя ви впечатли толкова силно, за да я поканите на турнето?

Вие го споменахте, с нейната виртуозност и талант. 

Затрудняват ли разпоредбите зарази COVID-19 пандемията провеждането на концерти в страната?

Разбира се - има определени условности, с които трябва да се съобразяваме, но мога да уверя публиката, че може да бъде напълно спокойна, тъй като мерките за безопасност ще бъдат спазени абсолютно стриктно. Опасност от зараза не съществува. 

Какво още да очакват феновете в бъдеще от Васил Петров? Вижте в Ladyzone.bg