Знаете ли, че има професия гласов дизайнер? Украинецът Иван Головацкий идва в България преди 6 години, но говори перфектен български и учи хора с различни професии как да говорят правилно и как да моделират гласа си, за да звучат влиятелно и красиво. Той е преподавател по публична реч и имидж на речта, актьор, озвучител, водещ на събития и гласов дизайнер. Получава образованието си тук и също в САЩ, Русия и Великобритания.

"Преподавам гласов дизайн и имидж на речта. Това означава да дадеш възможност на един човек да може да има глас, да си изрази таланта. Да си изрази таланта по такъв начин, че да бъде чут, да може да повлиява с гласа си, да може да звучи приятно", обяснява за професията си Иван.

Украинецът става популярен от социалните си мрежи, където има видеа с над 100 000 гледания. Освен че забавлява аудиторията си, той често дава ценни съвети и упражнения по дикция и гласов дизайн, а също така вдъхновява и мотивира със своята история.

След всички пътувания Иван избира да остане в България, като първоначално е възнамерявал да учи китайска филология. Харесва българския език, счита го за наистина сложен.

Вижте кратък видеоурок, който Иван даде специално за Ladyzone.bg: