През 2014 г. Илон Мъск създава универсалното училище Ad Astra, в превод „Към звездите“, в което се изучават собствените му деца и още няколко избрани.

Негативното му отношение към традиционното училище е и мотивацията му да създаде това иновативно място, в което децата сами избират няколко предмета и обучението им ще бъде ориентирано главно към практическата част, към усъвършенстване на техните умения: „Когато бях дете, мразех да ходя на училище, беше мъчение!“

Снимка: Reuters

Но не само по това се отличава Ad Astra. В това училище децата няма да се разделят по възраст, а вместо това всички ще бъдат един екип, задачите им ще са насочени не към коментиране на проблема, а към търсене на неговото разрешаване и най-вече игрите ще са част от учебния процес.

Учениците на Ad Astra няма да подлежат на еднакво квалифициране или каквото и да е оценяване, а ще бъдат стимулирани да търсят кои техни способности ги отличават: „Наистина няма квалификации, вместо да третираме училището като поточна линия, мисля, че е по-логично да развием образование, което да съответства на уменията и способностите на учениците“.

Още за иновативната идея на Илон Мъск може да прочетете на сайта LadyZone.bg: