Кралят на ужасите Стивън Кинг твърди, че си е навлякъл гнева на Дж. К. Роулинг заради убеждение, което е изразил в "Туитър", че "трансжените са жени", пише The Daily Beast. 

Кинг казва, че световноизвестната авторка на поредицата за Хари Потър, която има повече от 14 млн. последователи в "Туитър", е била толкова разярена от неговия туит на 28 юни 2020 г., че е размахала магьосническата си пръчица и е блокира писателя, създал хорър шедьоври като "Кери", "То", "Сиянието", "Куджо", "Гробище за домашни любимци", "Живата факла" и още толкова много страховити истории.

По думите на Стивън Кинг "Дж. К. Роулинг греши по отношение на трансхората" - мнение, което писателят изразява в "Туитър" и на 20 май 2021 г. 

В ново интервю пред The Daily Beast Кинг споделя: "Джо ме "отмени". Тя ме блокира. Ето какво мисля: Нейното мнение е добре дошло. Това е начинът, по който работи светът."

"Ако тя смята, че трансжените са опасни, или че трансжените по някакъв начин не са жени, или какъвто и проблем да има с тях - идеята, че някой, който се "дегизира" като жена, ще нападне "истинска" жена в тоалетната - ако тя вярва на всички тези неща, има право на своето мнение. Тогава някой ми написа в "Туитър": "Мислите ли, че трансжените са жени?". И аз отговорих: "Да, така смятам." И затова тя ми се ядоса - за моето мнение", допълва Кинг.  

"Това е като старата поговорка (от Волтер): "Не съм съгласен с това, което казвате, но ще защитя до смърт вашето право да го кажете." Никой не е "отменил" Дж. К. Роулинг. Тя се справя добре. Просто почувствах, че нейните вярвания според мен са грешни. Имаме различни мнения, но това е животът", заявява Кинг.

Вижте повече за Стивън Кинг и Джоан Роулинг в Ladyzone.bg.