С наближаването новата 2020 г. обръщаме поглед назад към най-популярните любопитни материали на btvnovinite.bg от изминалата година.

1. Големият кораб... си заминава

Безспорен фаворит на нашите читатели е материал за легендарния потънал кораб „Титаник“. По-рано тази година водолази направиха обследване на останките, като стана ясно, че плавателният съд бавно изчезва в океанското дъно.

2. Има нещо гнило... в океана

Още една океанска любопитка задържа вашето внимание – учени открили жива акула, която се оказала по-стара от Уилям Шекспир.

3. За силата да признаеш, че си слаб

Много от вас избраха да прочетат кои известни българи са споделяли публично за зависимостта си към наркотиците и алкохола.

4. ВИП връзка в нокаут

Новината, че българският боксьор Кубрат Пулев и певицата Андреа са сложили край на връзката си също ви заинтригува. Новината беше споделена от певицата в социалната мрежа „Инстаграм“ преди време.

5. Не е чудесно, не е и ужасно

Един от сериалите, които тази година предизвикаха сериозен интерес по цял свят беше не „Игра на тронове“, а „Чернобил“ на НВО. Лентата проследява историята след ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“ и нейното разследване. Поредицата си спечели масовото одобрение на публиката и се превърна в сериала с най-висок рейтинг в историята.

6. ESE!

Любопитен материал на bTV Новините тази година беляза интернет пространството – преди време ви разказахме за жена в Канада, която ще подари къщата си на човек, написал най-хубавото есе. Този материал неволно се превърна в изпит по четене с разбиране и стана повод за стотици коментари и смешки в социалните мрежи у нас.

7. Да не го бяха снимали този сезон, по-добре...

Краят на сагата „Игра на тронове“ очевидно не се е харесал и у нас. След последния епизод на сериала, масово недоволство заля социалните мрежи, включително и у нас.

8. Кошмари от миналото

Част от биографичната книга на актрисата Деми Мур заинтересува много от вас. В нея тя разказва как непознат мъж платил на майка й 500 долара, за да изнасили едва 15-годишната актриса.

9. Да свалиш... над 300 кг

Историята на най-дебелия човек в света трогна много от вас. Преди време ви разказахме за мексиканеца Хуан Педро Франко, който свалил 330 кг. Първоначалното му тегло било колосалните 590 кг.

10. Трябва да има нещо и с котета, нали?

И понеже в интернет пространството едно от универсално любимите неща на потребителите са котките, в челната класация попада новина и за домашните любимци.

Според последни проучвания мъркащите ни приятели възприемат стопаните си като родители.