Аудио-визуалното денс шоу на електронното дуо The Chemical Brothers, част от световното им турне “No Geography”, което ще връхлети София на 10 октомври в зала „Арена Армеец”, ще бъде повече от специално.

С него британските музикални легенди ще отбележат своята 30-годишнина от началото на кариерата си, стартирала през далечната 1989 г., когато Том Роуланд и Ед Саймънс се събират за пръв път в Манчестър, за да променят съвременната музикална история.

Точно тогава Chemical Ed и Chemical Tom, както стават известни впоследствие, поставят основите на една формация, която заедно със светила като Fatboy Slim и The Prodigy очертават облика на цяла една музикална епоха.

Преди The Chemical Brothers на сцената ще се качи британското електронно светило James Holroyd - едно от най-разпознаваемите имена в хаус сцената на Острова и техен дългогодишен подгряващ диджей.

Освен новия си албум No Geography музикантите ще представят пред българска публика и най-обичаните си композиции от цялата си дискография като Hey Girl Hey Boy, Block Rockin’ Beats, Galvanize и много други.

Цялата сценична техника ще пътува до „Арена Армеец” от Великобритания със 7 тира, тъй като няма как да бъдат набавени нейни аналози у нас като качество и ефекти.

В рамките на No Geography Tour ще станем свидетели на огромна въртележка, която те кара да „изгубиш контрол” по време на „EML Ritual“ и гигантски роботи, които стрелят с лазерни пушки докато звучи хипнотизиращия "Hoops". По време на шоуто ще станем свидетели и на огромни човешки холограми, порой от лазери, формирани в зрелищни 3D мапинги.

Организаторите решиха да направят и един специален подарък на всички, които все още не са закупили своите билети за шоуто на 10 октомври. Само на 30 септември, понеделник, в рамките на празничния Chemical Monday билетите от всички ценови категории ще са с 20% отстъпка.