Червеният килим за годишния бал в „Метрополитън” беше озарен от блясъка на тоалети в сребристо и металик, вдъхновени от новите технологии, предадоха световните информационни агенции. 

Годишната гала в полза на Института за костюма към Музея на изкуствата „Метрополитън” отразяваше тазгодишната тема на изложбата „Ръката срещу машината: Модата в технологичната ера”. Експозицията, която се открива в четвъртък, проследява връзката между човешката ръка и машината в създаването на мода. 

На събитието присъстваха звезди от света на киното, музиката, телевизията, спорта и модата. Актрисата Клеър Дейнс буквално освети събитието с високотехнологична рокля от органза в стил Пепеляшка с вплетени фиброоптични влакна, измислена от Зак Поузън. Тоалетът свети в тъмното.

Клеър Дейнс

Сред знаменитостите отново беше Бионсе. Суперзвездата, в отсъствието на съпруга си Джей Зи беше заложила на прилепнала по тялото латексова рокля с бухнали ръкави в прасковен цвят от „Живанши”. 

Погледите на наблюдателите прикова и ексцентричната звезда Лейди Гага. Певицата премина по червения килим върху лилави обувки на изключително високи платформи, с мрежест чорапогащник и със сребристо боди на „Версаче”, гарнирано с късо яке в същия нюанс. 

Също лишена от свенливост, Кралицата на попа Мадона изложи на показ задни части и бюст, покрити единствено от дантела, в черен тоалет на „Живанши”. 

Певицата Тейлър Суифт беше избрала къса рокля в сребрист цвят с пайети, допълнена от черни дантелени сандали в гладиаторски стил. 

Кание Уест и Ким Кардашиян бяха облечени в дрехи на „Балмен” в цвят металик, напомнящи на ризница.

Целта на изложбата „Ръката срещу машината: Модата в технологичната ера” е да докаже, че машините играят също толкова важна роля, колкото хората, в създаването на минала, настояща и бъдеща мода.