От „Гугъл“ признаха, че погрешка са изпращали лични видеоклипове на свои потребители на непознати хора, пише „Индипендънт“. Техническата грешка дава възможността ваш видеоклип да бъде изпратен на друг човек след използване на „Гугъл фотос“.

От компанията коментираха, че в продължение на четири дни през миналата година хора, използващи точно определена част от техния уебсайт, са получили лични видеоклипове на непознати.

Според официалното изявление на компанията те вече са уведомили всички засегнати и са ги уверили, че това няма да се повтори.

Все още не е ясно точно колко потребители са били засегнати от този проблем, нито колко видеоклипове за изтекли онлайн.

Проблемът идва от услугата на „Гугъл“ – „Тейкаут“, която позволява на всеки потребител да изтегли личната си информация от платформата, за да я пази на друг носител или да я премести в друга мрежа. По принцип би трябвало всеки отделен човек да има достъп само до своята информация, но техническата грешка позволила да се свалят видеоклипове и на други потребители.

Според „Гугъл“ проблемът е засегнал по-малко от 0,01% от неговите потребители.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!