Константина Колева, творец и основател на марката ROKA Космос, ще представи своята първа изложба с името „Сурова красота“. Картините, без претенция за майсторство, се отличават със собствен стил и дух, а нешлифованите релефи разкрият пред публиката грубата, сурова красота.

"Съединение", "Кукери", "И мракът я необзе", "Заедно", "С вярване ходим, не с виждане", "Измерения" са част от заглавията в колекцията.

Творбите са изработени с авторска смесена техника, постигайки интересни релеф и текстура. По този начин авторката търси автентичността и индивидуалността, които са заложени у всеки един от нас, онези характерни (не)съвършенства, които всъщност ни правят уникални.

В голяма част от тях присъстват символи и думи на Глаголица, преплитайки древността и съвременното изкуство и сливайки миналото и настоящето на всяка една картна.

Специален акцент поставят две от творбите, в които присъства и образът на Апостола на свободата. Картините са нестандартни и различни от това, което сме свикнали да виждаме, като "класически портрет на Васил Левски".

Създадени с любов, почит и преклонение пред Дякона. Те не само носят неговия лик, но и целят да събудят онази част на душата, която всички българи имаме честта да делим с него.

Изложбата ще продължи от 9 до 16 май и може да бъде разгледана всеки делничен ден между 14 и 17 ч., както и във вечерите на концертните изяви в музей „Борис Христов“.

Стажант-репортер: Цветисиана Костова