На 15 и 16 юни жителите и гостите на Стара Загора се радват на фестивала "Джаз в цялата страна", организиран от Jazz FM радио.

Почитателите на джаза имат възможност да се насладят на две концертни вечери на Античния форумен комплекс „Августа Траяна“ в града.

За трети път организаторите събират десетки млади и опитни артисти на една сцена, всички обединени от любовта към джаз музиката. Участие ще вземат над 60 артисти от цялата страна.

По време на двата фестивални дни на сцената ще се качат Държавна опера – Стара Загора със спектакъла „Джазоспекция“ и проектът в подкрепа на деца със специални потребности „Ние сме музиканти“, както и възпитаниците на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, а също и Центърът за подкрепа за личностно развитие и Народно читалище „Родина – 1860“. 

В програмата на фестивала се включват и Общински бигбенд – Стара Загора, групите Project 7, Overground Brass Band и Mike Sax & X Key.

Фестивалът на Jazz FM ще даде сцена за изява на наградените през тази и отличени през изминали години участници, сред които много стипендианти на Министерството на културата, както и наградени преподаватели. Ще им акомпанира Мирослав Турийски – пиано, а в отделни изпълнения ще се включат и басистът и член на екипа на Jazz FM Владислав Мирчев, и лауреатът на конкурса – барабанистът Ивайло Манев.

Специален участник в някои от песните ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов. По традиция изпълнения ще поднесе и Надя Тончева, която ще пресъздаде песен на Антонио Карлос Жобим и джаз стандарт с квартет, в който специално участие взима китаристът Живко Велев.

Друг акцент в програмата са поетите на Стара Загора, а именно шлагери на Петър Ступел и Йосиф Цанков по стихове на Веселин Ханчев, които ще изпълни Мими Николова, а песен по „Тихият пролетен дъжд…“ на Николай Лилиев с композиция на Красимир Милетков ще поднесат младите певци от Вокална студия „Траяна ГЛАС“ с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева.

Входът за всички събития е свободен.