На 16 януари 1942 г. пътнически самолет се разбива в планините на Невада. Всички 22 пътници на борда загиват, а сред тях е и 33-годишната актриса Карол Ломбард, съпруга на големия актьор Кларк Гейбъл, която има „Оскар“.

Днес можем само да предполагаме как щеше да се развие кариерата на младата жена, обявена за една от най-значимите комедийни актриси на Америка, ако не се беше качила на злополучния полет. И най-тъжното е, че е било въпрос на късмет дали ще бъде на него или не – една монета е предопределила съдбата ѝ.

Когато САЩ влиза във Втората световна война, Карол Ломбард и майка ѝ тръгват на турне из страната, за да събират средства за армията. След като успява да събере над 2 милиона долара дарения, Ломбард и майка ѝ решават да се приберат в Лос Анджелис. Майка ѝ и агентът на съпруга ѝ Кларк Гейбъл, Ото Уинклър, който пътувал с тях, се страхували от летене и затова опитват да я разубедят. Накрая се споразумяват, че ще хвърлят ези-тура, за да определят дали да пътуват със самолет или с влак. Печели Ломбард.

Снимка: Getty Images

Днес тя се счита за една от най-важните комедийни актриси в Америка и за една от основоположниците на ексцентричната комедия. Дали обаче кариерата ѝ щеше да продължи да се развива толкова добре, можем само да гадаем.

Още за живота и кариерата на Карол Ломбард, както и по какъв начин катастрофата на самолета е свързана с атаката над „Пърл Харбър“, може да научите на сайта LadyZone.bg: