Визитата на президента Румен Радев в Словения приключи, но тя предизвика и някои интересни коментари. При това не от кого да е, а от самия словенски президент.

Снимка: Instagram

В профила си в "Инстаграм" Борут Пахор споделя кадри от посрещането на държавния ни глава и неговата съпруга Десислава Радева.

На тях се забелязва леката суматоха, която настъпва, когато Радева забелязва, че е оставила следа от червило по бузата на своя домакин и решава да я премахне.

Пахор първо публикува снимка, на която изглежда, че все едно Радева го "гали" по лицето и то пред погледа на съпругата му.

"Въпрос към публиката: Какво ми направи съпругата на българския президент на официалния прием? а) Удари ми шамар; б) Благослови ме; в) Изтри следите от червило от целувката си. Отговорът - в следващия епизод", пише Пахор.

По-късно държавният глава, който е голям любител на социалните мрежи, пусна и видео, което показва какво точно се е случило.

Държавният глава на "Инстаграм"

Борут Пахор е един от най-екзотичните европейски президенти. При него използването на "Инстаграм" за връзка с електората идва естествено - в студентските си години е работил като модел.

"Политико" в свой материал отбелязва, че Пахор е известен в родината си с прозвището "Барби" заради голямото внимание, което отделя на външния си вид. Той даже издаде свой собствен календар, в който можем да го видим в различни роли - като фермер, строител или санитар.

В социалните мрежи словенците често се подиграват на заигравките на президента си в социалните мрежи, но е факт, че именно необичайният му имидж го изстреля до позицията на държавен глава през 2012 г.

Даже и в момента 52% от словенците са склонни да го подкрепят за втори мандат срещу едва 16% подкрепа за втория най-популярен кандидат.