Тоалетите на първата дама Десислава Радева се подбират спрямо събитието и протокола, което посещава. Това заяви в предаването „Тази сутрин” топ дизайнерката Невена Николова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Тоалетите за Деси Радева ги правя в контекст. Обръщам внимание на точното. Например роклята с дантелите беше правена за Брюксел, в този регион на Франция има специално отношение към дантелата, затова избрахме този материал за там. Мисля, че успяваме да отиграем различните ситуации. Такъв беше и случаят на роклята за Бъкингамския дворец, където, аз твърдя, че кралицата толкова усмихната не се е появявала”, заяви дизайнерката.

Снимка: btvnovinite.bg

Най-новият клиент на българската дизайнерка е британската актриса Елизабет Хърли, която избра рокля на Невена за парти-изненада за половинката на Елтън Джон.

Снимка: btvnovinite.bg

„Оказа се, че Елизабет има представа за моите рокли от една своя приятелка. Те избраха няколко тоалета. След това нейният стилист дойде пак и взе още 25 рокли. Те е с особено фигура и те имат желание да ѝ направя дрехи специално за нея. Тя има широки рамене и не много изразена талия, а моите рокли винаги са били много женствени”, заяви дизайнерката.

Невена разказа, че и за друга известна личност, която носи нейни рокли – Сара Фаберже – единственият пряк наследник на фамилията Фаберже, известна с бизнеса си с бижута.

Снимка: btvnovinite.bg

Дизайнерката заяви, че границата между сезоните, висша вода и улична мода вече е незабележима. „Цветовете за следващата година не са тези, които очакваме или по-скоро са топли и неутрални, смесващи се цветове, които могат да се носят в свободна интерпретация”, коментира Невена.

Какви съвети даде топ дизайнерката за новогодишната нощ вижте във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!