Тазгодишното мащабно национално турне на Лили Иванова е със завидна музикална натовареност. Не спират да се обявяват нови дати, към този момент са 33. Най-скоро появилата се - концертът в Стара Загора на 6 септември - се разпродаде за малко над 24 часа.

Концертите в Пловдив се оказаха във вихъра на това амбициозно и рядко за българската сцена турне. 

За изминалата седмица Лили Иванова, музикантите от ЛиОркестра, над 40 души технически екип и помощен персонал изнесоха четири последователни концерта от Созопол на 11 август, през Балчик на 12 до Пловдив на 13 и 14 август. 

Всичко това в контекста на неспирни летни концерти, кратко боледуване и постоянни репетиции. В цифри, музикалната заетост от изминалата седмица за Лили Иванова и нейния екип звучи така:

- 4 концерта на живо в България за 4 дни

- над 7000 души публика

- 2000 изминати километра

- над 40 души екип, тонове техника

- 18 часа сън общо за 4 дни

Въпреки опасенията за дъжд и тежката организация, Лили Иванова и ЛиОркестра изнесоха своите два концерта в Пловдив с нужните преди това репетиции. Като основен медиен партньор, bTV проследи цялата подготовка за вечерите в Пловдив.

Цялостната подготовка, ексклузивни кадри от първия концерт на Античния театър и интервю с Ангел Дюлгеров - китарист и аранжор на цялата програма на Лили Иванова - зрителите могат да очакват в следващите издания на „Тази събота и неделя“.