Те се завърнаха. Три от четирите иконични приятелки на телевизионния екран – Кари, Миранда и Шарлот. „Сексът и градът“ е в миналото, но днес те се впускат в ново приключение, което вече прикова зрителите в цял свят.

„Просто ей така“ – новият сериал на HBO обещава силни емоции, женски приятелства и нови любови. Какво се случва с жените (пък и с мъжете) след 50-те?

Георги Тошев разговаря в „Преди обед“ с актрисата Синтия Никсън, която играе Миранда, и със създателя на „Сексът и градът“ и неговото продължение - „Просто ей така“, Майкъл Патрик Кинг. Той е един от най-успешните сценаристи за последните няколко десетилетия.

Майкъл, кога Ви дойде идеята да съживите „Сексът и градът“?
Идеята за тези герои винаги е била в съзнанието ми, но трябваше да помисля дали има нещо значимо, с което това да се отличава от оригиналния сериал. Преди около година и половина със Сара Джесика Паркър бяхме поканени да участваме в подкаст по съвсем различна тема, но ни попитаха как се чувстваме спрямо сериала. Двамата се спогледахме и си казахме: „Защо да продължаваме старото шоу, като можем да направим ново такова?“. Така че идеята се появи преди година и половина.

Как се чувствате, виждайки Кари и Шарлот след толкова много години?
Синтия: Невероятно! Аз виждам Сара и Кристин така или иначе в реалния живот, но не ги виждам всеки ден като персонажите им и затова беше невероятно. Събрахме се един ден да прочетем заедно на глас сценария на първите три епизода и това беше един от най-хубавите дни в живота ми всъщност. Беше страхотно да работя с тези прекрасни хора и с всички прекрасни нови хора, които се присъединиха към сериала, а да четем на глас тези скриптове, които са толкова силни, забавни, болезнени и нюансирани, беше наистина въздействащо.

А как се промени характерът на Миранда през всичките тези години?
Мисля, че предстои да видим много промени във всички персонажи, но при Миранда се наблюдават сериозни такива, дори във времето, в което е липсвала от сцената. Мисля, че тя имаше доста разтърсващи и пробуждащи моменти като убийството на Джордж Флойд и протестите за равнопоставеност на чернокожите. Те я накараха да си даде равносметка за собствения си живот и начина, по който го живее. Да бъде корпоративен адвокат от 30 години ѝ се струва напълно достатъчно и тя иска да направи нещо повече с живота си.

Какъв е основният проблем на тези 50+ годишни жени, тъй като не става съвсем ясно от заглавието?

Майкъл: Всъщност заглавието си го казва по завоалиран начин. Името е „Просто ей така“, защото просто ей така животът се променя. И просто ей така ситуациите са съвсем различни. И просто ей така ставаме на 55 г. И просто ей така хората гледат на нас по различен начин. И просто ей така спираме да умеем да говорим в унисон с нормите на обществото. И просто ей така децата ни пораснаха. Есенцията на новия сериал е концентрирана в това как всичко еволюира – от приятелствата, през телата до взаимоотношенията ни. Фокусираме се върху това, което става по-силно и това, което става по-слабо. Това как се запознаваме с нови хора. Нови хора на тази възраст!

Цялото интервю можете да проследите в LadyZone.bg

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!