Жанрът на еротичните трилъри става много популярен през 90-те години и то заради един конкретен филм, една конкретна сцена и една конкретна актриса – Шарън Стоун. Днес един от най-големите секс символи в историята на киното навършва 63 години и остава прекрасна дори на таи възраст.

Снимка: Getty Images

За да отбележим рождения ѝ ден, ще ви напомним някои от ролите, в които актрисата е напълно неотразима и толкова сексапилна, че екраните на телевизорите ви ще се запотят.

Когато говорим за еротични трилъри, едно от заглавията, които не трябва да забравяме, е класиката в жанра „Първичен инстинкт“. Филмът, в който 33-годишната Шарън Стоун си партнира с Майкъл Дъглас, създава клишетата, които останалите подобни филми следват.

В най-запомнящата се сцена от филма Шарън Стоун замайва главите на хората, които я разпитват по подозрения, че е замесена в убийство (както и на зрителите в кината през 1992 г.), като предизвикателно разтваря кръстосаните си крака, за да смени позицията. И до днес това остава една от най-предизвикателните и сексапилни сцени в историята на киното.

Снимка: Getty Images

Самата сцена и още от най-сексапилните роли на Шарън Стоун може да видите на сайта LadyZone.bg: