Колумбийската певица Шакира отправи призив към испанското правителство – да измисли начин децата да излизат навън в условията на карантина.

Шакира и половинката ѝ – футболистът Жерар Пике, живеят в Барселона с двете им момчета – Милан и Саша.

Снимка: Getty Images

„Познавайки ситуацията на родителите с малки деца в този труден период на карантина, съчувствам на онези, които не разполагат с отворено пространство или тераса, за да могат децата им да дишат свеж въздух. При положение, че е позволено да се разхождат кучета и възрастни да излизат, за да пазаруват, би трябвало да се помисли и за решение, което дава същото право на децата, които се нуждаят от слънце и въздух за физическото си и психическо здраве. Бих призовала правителството да помисли за политика, позволяваща на един възрастен да извежда детето си на разходка. Въпреки че в момента е забранено, нека експертите да обмислят тази възможност без да бъдат нарушавани правилата за дистанция и здраве. В тази социална драма децата са истински шампиони и трябва да помислим за тяхното добро“, пише певицата в своя „Инстаграм“.

Оказва се обаче, че карантината заради COVID-19 е чувствителна тема за голяма част от потребителите, следващи звездата в социалната мрежа. Мнозина се изказаха против предложението на Шакира и дори я обвиниха в лицемерие.

„Сигурно с цялото ти семейство живеете в къща с толкова голям двор, че Жерар може да играе футбол там. Има семейства с малки апартаменти, в които няма място за нищо. Спри да се оплакваш и приеми ситуацията сериозно. Ти трябва да обясниш на децата си защо е важно да останат вкъщи“, се чете в част от коментар на гневен потребител.

Има обаче и такива, които са съгласни с позицията на Шакира и в нейна подкрепа пишат, че големите хора не са по-малко преносители на заразата от децата.