Сесил Каратанчева стана майка на момченце преди 9 месеца и тази седмица даде първото си телевизионно интервю след щастливото събитие. Тя беше гост на Петя Дикова в „Тази събота и неделя“ по bTV.

Снимка: Getty Images

Един от най-важните моменти в спортната кариера на Сесил е срещата ѝ с треньора Ник Болетиери, когато е все още само на 13 години. Момичето отива при легендата и му заявява, че е много добра и трябва да я гледа как играе.

Може да се каже, че аз бях една от любимките му“, сподели Сесил без излишна скромност. „Но и едно от най-големите му разочарования в професионален план, тъй като той каза, че аз ще стана номер едно, а аз не станах.“

Сесил подозира, че би могла да стане номер едно, ако беше родена в някоя друга държава.

Легендарният треньор Ник Болетиери заедно с тенис легендата Ана Курникова като дете.
Снимка: Getty Images

Във всяка държава от ЕС, включително такива, които са по-малки, се отделят изключително много средства за всяка една професия“, каза тя. „За мен е изключително трудно тук да имаш каквато и да е реализация. Може би щях да имам, не само аз, а всичко спортисти, една много по-голяма подкрепя от държавата си.

Тя разказа и аз една от най-противоречивите случки в живота си – когато беше уличена в използване на допинг през 2005 г. Тогава 16-годишната Сесил разкри, че е била бременна, но е научила за това едва след като е направила спонтанен аборт. Изглежда резултатът от теста ѝ се е дължал на това.

Днес подобен скандал не би могъл да се случи. Законодателството вече е променено така, че непълнолетен спортист не може да бъде държан под отговорност като възрастен, а и нивата, с които беше хваната Сесил през 2005 г. вече не се считат за съществени.

Първата ми работа беше да се свържа с двете най-големи правни компании – едната в Англия, другата в Америка, но те ми казаха, че общо взето съм прецакана“, разказа Сесил. „За съжаление също така е минала давността и не мога да ги съдя.

Тя не може да направи нищо, освен да махне с ръка и да продължи напред.

Определено мога да кажа, че е изключително неприятно – аз бях само дете. Сега вече, като са минали толкова много години и виждам други деца на по 15 години, е абсурдно за мен да накажеш едно 15-годишно дете като пълнолетен.

Още за Сесил Каратанчева може да прочетете на LadyZone.bg: