Постановката "Секс, наркотици и рокендрол" на Театъра на Армията отпразнува своя 27-ми рожден ден отново в пълна зала. Ивайло Христов, Дони и Коцето-Калки са на път да поставят световен рекорд в книгата на Гинес за най-дълго играно представление в един и същ състав в света. Представлението е обиколило почти целия свят. Два пъти е било на турне в Америка, веднъж в Австралия, Нова Зеландия, а в Европа им предстои още едно турне, което ще започне през февруари.

"При всички положения, един артист на сцената винаги се радва на аплодисментите, радостта в очите на хората, на това, че е пълен салона. Въобще, ако не бяха пълни салоните, до сега нямаше да ни има", казва Дони. И продължава с разказ за това как тримата с Ивайло Христов и Коцето-Калки решават да кандидатстват в книгата за рекорди на "Гинес".

Всичко започва преди около 10 години: "Първия път си казахме: А дали ще минем онова велико представление "В очакване на Годо", което беше играно 8 сезона? Минахме ги, направихме 10 сезона. Тогава ни наградиха за най-дълго играно представление в България. От тогава не са ни награждавали, въпреки че продължаваме да сме най-дългото всяка следваща година. Накрая на 25-тата година си казахме: трябва да проверим в световен мащаб как вървят нещата, т.е. къде сме ние. И да, фактът е факт и всеки, който може да влезе в сайта на книгата на "Гинес" може да види, че комедия в един и същ състав всъщност ние сме с 2 години повече от комедията играна до 2010 г., спрели са на 25-тата им година."

За да стане официален този рекорд, обаче, тримата главни герои решават да извикат комисия, която да прецени на място и съответно да им връчи сертификат. Това обаче ще им струва 9000 паунда или около 20 000 лева.

"Само, че нямаше как ние да преведем сумата, защото сме частни лица, независимо, че сме тримата, трябва да е продуцента-а това е театъра на Армията. Той няма как да извади сумата 9000 паунда или 20 000 лв. Искахме ние да ги преведем на театър, но това влиза в конфликт на интереси, защото аз съм на щат в театъра като композитор и изпуснахме срока."

Дони, Ивайло Христов и Коцето-Калки са решени да опитат отново на 30-тата си годишнина. А докато чакаме следващия им рожден ден, ще можем да прочетем книгата за представлението, която излиза догодина. Неин автор е журналистът на bTV и водещ на предаването "COOL..T" -Петя Дикова.

"Тя беше най-точният човек за описание на това животно наречено "Секс, наркотици и рокендрол". Тя свърши своята работа и сега следва редакторския екип, оформянето на книгата. Предстои през следващата година и това нещо да се появи на пазара."