Акробатката Ерендира Валенда постави нов световен рекорд, като увисна от хеликоптер над Ниагарския водопад на височина 91 м само на зъбите си.

Преди пет години съпругът ѝ Ник Валенда впечатли света с разходка по въже над водопада.

Сега Ерендира изпълни своя номер на същото място: на почти 100 метра височина, точно над мъглата и опасните въздушни завихряния предизвикани от падащата вода, тя демонстрира елегантна и опасна акробатична програма.

Ерендира Валенда се промушваше през обръч, завързан за хеликоптер, като в някои моменти се държеше само със зъбите си. Заради законово изискване тя все пак беше осигурена с въже около кръста си.

„Ако мъж може да го направи, и жена може също”, коментира след номера си Ерендира по повод на своя съпруг Ник, който преди няколко години изпълни същата каскада, но на доста по-малка височина.

Фамилията Валенда са известни по цял свят със своите акробатични изпълнения. Ерендира Валенда е наследила семейния занаят – по майчина линия семейството ѝ ръководи един от най-големите циркове в Австралия, а по бащина е свързана с една от големите циркови трупи от Мексико.