Когато е едва на годинка, се налага ръцете и краката на малката Хармони да бъдат ампутирани. На 7 г. тя изумява всички, защото въпреки това може да плува, да язди, да се набира на халки...

Тя е почетен член на отбор "Лъвски сърца" в Англия. Има и 5 значки и златен медал от гимнастическия салон, в който тренира. Печели трето място на състезание по скок на дължина. 

Едва на няколко месеца тя е диагностицирана с менингит В. Септицемия уврежда крайниците ѝ, заради което се налага те да бъдат ампутирани. Отрязват и върха на нослето й.

Лекарите от болницата в Бристол дават на Хармони-Роуз едва 10% шанс да оцелее. Впоследствие малката Хармони претърпява повече от 10 операции.  

"Ние бяхме късметлии. Хармони може и да е загубила ръцете и краката си, но все още се наслаждава на живота си", казват родителите й. 

Те я подкрепят в новите начинания и момичето може да държи четката, така че да рисува с водни бои, както и да оцветява различни фигурки.

Научила се е да плува и да се гмурка. 

"Хората винаги ще ти казват, че не можеш. Тогава се усмихни и им отговори - "Само гледайте!" - окуражава я майка й. Родителите й споделят нейната история за организацията Мeningit is now, която подкрепя засегнати от тежкото заболяване в Обединеното кралство.

Какви още умения има малката Хармони и как се стига до ампутацията - четете на Ladyzone.bg.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!