Днес Роуън Аткинсън навършва 65 години. Британецът е известен най-вече с ролята си на глуповатия Mистър Бийн, но човекът зад популярния образ е много интелигентен и високообразован.

Още като ученик се насочва към актьорската кариера, защото открива, че когато е в роля не заеква. Той играе в училище и след това в университета, където го забелязва сценаристът Ричард Къртис. Двамата заедно правят култовия сериал „Черното влечуго“, който е един от най-остроумните и забавни в британската телевизия.

Актьорската игра го отвежда и до снимачната площадка на филма за агент 007 „Никога не казвай никога“, където Шон Конъри играе ролята на Джеймс Бонд за последен път. Да участва във филм за тайния агент е било отдавнашна мечта за Аткинсън.

Кариерата му обаче среща и доста трудности, тъй като често му се налага да чува, че е твърде грозен за една или друга роля, или пък за актьор като цяло. По тази причина той решава да създаде свой персонаж и свой сериал. Така се появява легендарният „Мистър Бийн“.

Снимка: Getty Images

Благодарение на „Мистър Бийн“ Роуън Аткинсън е един от най-обичаните британски актьори, а ролята му е донесла повече от 130 милиона долара през последните 30 години.

Повече за актьора Роуън Аткинсън може да прочетете на сайта LadyZone.bg: