Френски рибар бе захапан за врата от крокодил, но с няколко боксови удара той успял да нокаутира животното и да се освободи от смъртоносната му захапка.

29-годишният Йоан Галеран плувал в тъмното в неделя вечерта в Нулумбуй, в северната част на Австралия, за да прибере лодката си на брега. Изведнъж соленоводен крокодил го захапал, като се опитал да го завлече към дъното.

"Бях нападнат на 4-5 метра от лодката. Трябваше да реагирам, иначе беше свършено с мен. Започнах да го удрям с юмруци, където ми попадне", спомня си злополучната нощ Галеран.

В интернет се появиха снимки на френския атлетичен рибар, с рани на врата и на гърба. Галеран все пак успял да се добере до лодката си, стигнал с нея до брега, след което бил откаран в болница.

Соленоводните крокодили, които могат да достигнат на дължина до 7 метра и тегло 1 тон, често се срещат в тропическата северна част на Австралия. Този вид е защитен от 1970 година и неговата популация значително се увеличи, като нарасна и броят на човешките жертви след нападения на крокодили.

По думите на Йоан Галеран той много често виждал деца да се къпят на мястото, на което бил атакуван. "Трябва да се направи нещо и опасният крокодил да бъде ликвидиран", съветва рибарят.