Принц Хари започва нова работа в САЩ, като директор въздействие на компания на стойност 1 млрд. долара, фокусирана върху психичното здраве и личностното развитие, пише „Гардиън”.

Основните задължения на херцога на Съсекс в компанията „Бетър Ъп” ще са свързани с решения за продуктови стратегии, благотворителни инициативи, както и помощ за стартъпи в сферата на психическото здраве.

„Често поради обществени бариери, финансови затруднения или стигма твърде много хора не могат да се съсредоточат върху психичното си здраве, докато не бъдат принудени да го направят", обяснява той като мотиви да приеме работното предложение.

Това е първата официална длъжност на принц Хари, след като той заживя със семейството си в Калифорния и вече няма служебни ангажименти като кралска особа.

"Възнамерявам да помагам на хората да се учат как да въздействат. Проактивното обучение осигурява безкрайни възможности за личностно развитие, повишена информираност и цялостно по-добър живот ", казва херцогът в интервю за "Уолстрийт джърнал".