Обвинения в расизъм, лъжи и безсърдечност – това най-общо казано са акцентите от двучасовото интервю на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри.

Хари и Меган заявиха, че са разочаровани от монархията, като на моменти се чувствали като аутсайдери. Според двойката ситуацията силно е повлияла на психическото им състояние.

Те разказаха пред известната водеща за шокиращи ситуации от живота в кралския двор.

Кралски наследници и расизъм

Едно от най-големите обвинения идва от Маркъл, според която в кралския двор имало притеснения относно цвета на кожата на малкия Арчи още преди той да се роди.

Херцогинята на Съсекс призна, че е обмисляла самоубийство. По думите на Меган особено я терзаели „тревогите и разговорите в кралския двор за това колко тъмна може да е кожата на бъдещото й дете“. На тези разкази водещата Опра Уинфри реагира изключително остро и потресено.

„През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди“, казва Маркъл. Въпреки това херцогинята на Съсекс отказа да посочи кой конкретно е правил такива коментари.

Меган призна, че е потърсила помощ от кралското семейство, което било загрижено за душевното й състояние, но те не направили нищо. „Просто вече не исках да живея. И това беше нещо много ясно и реално и е постоянно плашеща мисъл. Спомням си как Хари просто ме утешаваше“, разказва Маркъл.

Херцогинята на Съсекс разкри също, че Бъкингамският дворец е отказал да предостави закрила на детето й, каквато е традицията.

Безсърдечно отношение

Според Меган британското кралско семейство се опитвало да я накара да мълчи. По думите на херцогинята членове на кралския двор не само не са я защитавали, но и прибягвали до лъжи, за да защитят други кралски особи.

В същото време Меган опроверга слуховете, че е разплаквала съпругата на принц Уилям – Кейт Мидълтън. По думите на херцогинята, кралица Елицабет е била благоразположена към нея за разлика от Кейт, която я докарвала до сълзи.

Маркъл признава, че е подходила наивно към влизането й в кралското семейство. „Израснах без да знам много за кралското семейство. Онова, което бе наистина трудно бе осъзнаването, че възприятието и реалността са две коренно различни неща“, признава тя.

Аутсайдери и разочарование

В интервюто пред Опра Уинфри престолонаследникът принц Хари призна, че е изключително разочарован от баща си принц Чарлз. Хари казва също, че покойната му майка принцеса Даяна би била много разстроена от начина, по който кралското семейство се е отнесло с Меган.

„Чувствам се наистина разочарован. Той (принц Чарлз) е преживял нещо подобно. Той знае какво е болка“, казва Хари.

По думите му неведнъж се чувствал като заточеник, но не го е осъзнавал. Хари признава, че не би се отделил от кралското семейството, ако не беше срещнал Меган Маркъл.

„Винаги ще обичам баща си, но преживях много болка. Проведох три разговора с баба си и два с баща си преди той да спре да отговаря на обажданията ми. И тогава ме попита дали мога да изложа всичко това писмено“, разкрива Хари.

Според принца това се е случило, когато той „взел нещата в свои ръце“. „Трябваше да го направя за семейството си. Това не е изненада за никого. Наистина е тъжно, че се стигна до там, но трябваше да направя нещо за собственото си душевно здраве, за доброто на съпругата си и Арчи“, каза още Хари.

Принц Хари призна, че е бил много разочарован когато нито баща му, нито брат му – принц Уилям, не казали нищо за расистките вестникарски статии за Меган. Той заяви още, че е напуснал кралското семейство поради липса на подкрепа и разбиране, след като е помолил за помощ и не я е получил.

Хари също така заяви, че Короната „буквално спряла финансирането му“. „Но имам средства, оставени от майка ми, и без тях нямаше да можем да направим това“, каза Хари.

„Самият аз бях заточеник на системата, докато не срещнах Меган. Тя ме спаси“, каза той.

Меган опроверга твърденията, че тя е накарала принц Хари да напуснат кралското семейство. „Изоставих кариерата си, живота си. Изоставих всичко, защото го обичам“, каза тя и допълни: „Планът ни бе да го направим завинаги“.

Принц Хари добави: „Направихме всичко това за добро и никога нямаше да се отделим от кралското семейство, ако то подкрепяше Меган“.

Двамата споделиха пред Опра Уинфри, че очакват да им се роди момиченце, а синът на двойката Арчи през май трябва да навърши две години.

Повече по темата можете да научите в LadyZone.bg