Актрисите от Малък градски театър "Зад канала" Луиза Григорова и Весела Бабинова стават приятелки още докато учат в НАТФИЗ. Двете са в един клас и си стават близки. Щастлива случайност прави така, че след завършването си и двете са разпределени в един и същ театър. Така приятелството им продължава и след ученическите години.

"Беше любов от пръв поглед. Все пак ние 10 години сме приятелки. За такова време няма как една връзка да не се изпита, независимо дали тя е приятелска или любовна.", казва Луиза.

"Ние сме имали такива моменти, в които си казваме неща, които със сигурност не са много приятни за другата като истина, но сме си ги споделяли. И смятам, че това е едно от най-важните неща. Не само да казваш, когато другия е страхотен.", допълва Весела.

Снимка: bTV Media Group

Двете споделят любопитния факт, че никога до сега не са имали обща сцена в театрална постановка. Въпреки че играят заедно я няколко представления.

"За нас да сме в един театър, да се случи такова нещо след като сме били в един клас и сме най-добри приятелки беше като сбъдната мечта. И като се случи си казахме:ще бъде толкова хубаво! Да играеш с най-добрия си приятел е нещо...всъщност не знам какво е, защото ен съм играла още!", казва през смях Луиза.

За седма поредна година Луиза и Весела са лица на инициативата "Нощ на театрите". В 18 града в страната ще се проведат над 170 различни събития. Хората ще имат възможността включително да влязат в гримьорните, зад кулисите, да гледат представления и прожекции и да си говорят с посланиците на Нощта, а те са едни от най-известните и обичани актьори.

"Много е хубаво това, че се случва Нощта на театрите според мен, защото хората вече започнаха да обичат да ходят на културни събития. Имам чувството, че това преди го нямаше и откакто има Нощ на тетарите хората се вълнуват и говорят за това. За тях е интересно, че могат да отидат не само на едно, а на няколко театрални събития, това, че могат да отидат по-късно", споделя Луиза.