Зрители обявиха, че ще бойкотират предстоящия игрален филм на “Дисни” “Мулан” заради изказвания по повод протестите в Хонконг, пишат западни кино медии.

Миналата седмица актрисата Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, изрази своята подкрепа за полицията в Хонконг.

Китайската актриса сподели китайска пропагандна картинка за полицейска репресия по време на масовите антиправителствени протести в града и си навлече гнева на изключително много потребители в социалните мрежи.

“Аз подкрепям полицията на Хонконг, вече можете да ме пребиете. Какъв срам за Хонконг”, гласи публикацията на Лиу Ифей в социалната мрежа “Уейбо” – еквивалент на “Туитър”.

Постът на актрисата е харесан над 75 хил. пъти от публикуването му и е споделен над 65 хил. пъти.

Първоначално изглеждаше, че актрисата е събрала огромна подкрепа от обществото в защитата на местната полиция, но в забранените в Китай социални платформи “Туитър”, “Фейсбук” и “Инстаграм” се появи хаштагът #BoycottMulan.

Ифей не е единствената кино звезда, която заяви подкрепата си за полицията през последните дни. По-рано през седмицата Джеки Чан и Тони Леунг Ка-фай също подкрепиха униформените.

Все още не е ясно дали призивите за бойкот на новия филм “Мулан” ще повлияят на рейтинга на лентата, чиято премиера предстои през март 2020 г.