Британският медиен регулатор Ofcom изчисти името на Пиърс Морган след проведено разследване по повод скандалните му коментари относно Меган Маркъл и нейното психично здраве през март тази година.

56-годишният телевизионен водещ напусна сутрешното предаване „Добро утро, Великобритания“, след като грубо обяви съмненията си в думите на херцогинята на Съсекс, че се е борила с мисли за самоубийство. Маркъл направи тези шокиращи разкрития рамо до рамо със съпруга си принц Хари в ексклузивно интервю с Опра Уинфри.

Все пак Ofcom потвърди притесненията си относно „очевидното пренебрежение на Морган за сериозността на мислите за самоубийство“, въпреки че колегите му Сузана Райд и Крис Шип опитаха да балансират дискусията в предаването.

След публикацията на решението Пиърс Морган написа отворено писмо да Daily Mail и сподели в Twitter, че е „щастлив“ от развоя на събитията. Нарече решението „огромен успех за свободата на словото“ и нарече Меган Маркъл „принцеса Пинокио“. Освен това добави въпрос „Връщам ли се обратно на работа?“.

Повече за реакциите на Острова вижте в Ladyzone.bg: