Певицата Деми Ловато обяви, че е небинарна и пожела хората да се обръщат с „те/тях“, вместо с „тя/нея“. По този начин ще се избегне причисляването към един от двата общоприети пола.

Снимка: Getty Images

„През последната година и половина се възстановявах и преосмислях себе си“, сподели Ловато в новия си подкаст „4D with Demi Lovato“. „И през това време открих, че се идентифицирам като небинарна. С това искам официално да променя местоименията си на „те/тях“.

Небинарната полова идентичност предполага, че човекът не може или не желае да се причислява към мъжкия или към женския пол. По тази причина обръщенията „тя“ или „той“ може да се считат за обидни и дискриминативни.

Деми Ловато не е първата музикална звезда, която се обяви за небинарна. Преди време носителят на „Оскар“ Сам Смит също се отказа от мъжките си местоимения и пожела всички да се обръщат към него с „те“.

Други популярни небинарни звезди са актьорите Джонатан Ван Нес, Руби Роуз и Били Портър.

Небинарността няма значение за сексуалната ориентация. Най-отличителното при тях е, че отказват да се съобразяват с клишетата и нормите, наложени за който и да е от двата пола.

Още за Деми Ловато може да прочетете на сайта LadyZone.bg: