Повече от 260 хил. души са подписали петиция с искане нова лента с участието на Парис Джексън да бъде спряна още преди премиерата. Причината – дъщерята на Майкъл Джексън играе Исус.

Ролята на Парис Джексън беше обявена още през април. Актрисата и модел ще играе редом с Бела Торн и музиканта Гавин Росдейл. Филмът се казва „Навик“.

Според предварителните реклами на лентата Бела Торн играе „парти момиче с фетиш към Исус, което се замесва в опасна наркосделка“.  Въпреки това Торн успява да се измъкне от опасността с помощта на самия Исус – Парис Джексън с „обеца на носа, руси къдрици и традиционна роба“.

Според петицията, която е насочена към „Уорнър Брос“ и „Лайънсгейт“ като разпространители, Джексън щяла да изиграе Исус „като лесбийка“, въпреки че това никъде не се споменава в материалите за филма. В петицията пише още, че лентата е богохулна и не трябва да вижда бял свят.

Друга организация също организира петиция, наричайки филма „обида към вярващите“. До момента е подписана от над 69 хил. души.