Почитателите на Стивън Кинг с нетърпение очакват новата екранизация по най-обемния роман на Краля на хоръра, а в началото на тази година имаха още един повод да си припомнят „Сблъсък“ – пандемията от коронавирус, която отне живота на стотици хиляди души.

След кратка пауза работата по минисериала беше възобновена и вече имаме възможност да видим някои снимки от продукцията:

В романа, по който ще бъде направен сериалът с 10 епизода, смъртоносен вирус е изпуснат от военна лаборатория и започва да се разпространява мълниеносно в САЩ и по целия свят. Вирусът е много заразен, а смъртта настъпва за часове. Близо 99% от населението загива заради заразата, а оцелелите са въвлечени в битка между доброто и злото.

В ролите ще видим известни актьори като Амбър Хърд и Александър Скарсгард, който ще играе злодея Рандъл Флаг. Любопитно е, че братът на Александър, Бил Скарсгард, играе злодеи от света на Стивън Кинг в други екранизации – той е клоунът Пениуайз в двете части на „То“ и Хлапето в сериала „Касъл Рок“.

Една от големите изненади във филма ще е актьорът Мерилин Менсън, който ще има роля, но тя още не е официално обявена. Дълго време феновете бяха убеден, че именно той ще играе ролята на Флаг, който е един от най-често появяващите се персонажи в книгите на Кинг. Наскоро стана ясно, че Скарсгард ще бъде Флаг, а ролята на Менсън все още е мистерия.

На сайта LadyZone.bg може да прочетете още за сериала и за автора на книгата: