Биограф на Мерилин Монро откри кадри, на които кино иконата е гола, за които се смяташе, че отдавна са унищожени, пише “Хъфингтън пост”. Те са от филмовата класика “Мисфитс” от 1961 г., в която Монро си партнира с Кларк Гейбъл.

Според Чарлз Касило докато правел проучване за предстоящата си книга открил, че продуцента на филма Франк Тейлър е запазил кадрите, въпреки че те не били използвани във финалния монтаж на филма. Синът на Тейлър твърди, че лентата с голата сцена се държат под ключ, в сейф от 1999 г. насам, откакто баща му починал.

В заснетата любовна сцена между Монро и Гейбъл акстрисата маха чаршаф, с който е покрито тялото й. Според разкази идеята за любовната сцена била на Монро, но в крайна сметка тя се оказала ненужна във финалния монтаж.

Ако тази сцена беше станала част от “Мисфитс”, това щеше да е първият американски пълнометражен игрален филм с гола сцена в историята на киното.

Кларк Гейбъл умира десет дни след снимките на “Мисфитс”, а Монро през 1962 г. Все още не е ясно каква ще бъде съдбата на откритата лента.