Рапърът Кание Уест проведе изключително необичаен първи предизборен митинг. На него той сподели налудничави идеи и свои лични преживявания, според които говори с Бог, пише „Гардиън“.

Наскоро Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на Съединените щати, но заявката му масово беше приета с насмешка. От първия митинг на рапъра така и не става ясно дали той ще успее да влезе в надпреварата за Белия дом, тъй като е изпуснал повечето срокове за регистриране като независим кандидат.

Хаотичното събитие се състоя в зала в Чарлстън, Северна Каролина, където Уест излезе на сцената и, викайки без микрофон, сподели вижданията си за живота и бъдещето на Съединените щати.

Най-емоционалният разказ от цялото събитие беше за разговорите на Кание Уест с Бог. В интервюта рапърът неведнъж е споделял, че е изключително вярващ. Според него Бог му се е явил, за да му каже Ким Кардашиян да не прави аборт.

„Живеех рапърски живот. Бях в Париж, обут с кожени панталони, лаптопът ми беше пред мен и нахвърлях идеи. И изведнъж екранът изгасна, после стана чисто бял и Бог ми каза „Ако прецакаш моето виждане, аз ще прецакам твоето“, разказва Уест.

По-късно той се обадил на съпругата си Ким Кардашиян, която вече била бременна и тя му заявила, че няма да махне бебето.

Уест продължава, като разказва собствената си история и как баща му много държал майка му да направи аборт, когато забременяла него. Рапърът се разплаква на сцената и казва „Нямаше да има Кание Уест, защото баща ми беше твърде зает“, след което се провикнал от „Почти убих дъщеря си!“.

Рапърът побързал да уточни, че според него абортите трябва да останат легални, но системата трябва да подпомага младите семейства и самотни родители по такъв начин, че да не се налага да абортират. И тук отново става странно – Кание Уест заяви, че всички майки трябва да получават по 1 милион долара, когато родят. Откъде ще дойдат тези пари, обаче, така и не става ясно.

Цялото събитие било проведено без каквото и да било озвучаване и без микрофон за Кание Уест, който постоянно подвиквал на присъстващите да пазят тишина. „Скоро ще бъдем в помещения с невероятна акустика и няма да имаме този проблем, защото аз ще съм правил дизайна“, заяви рапърът от сцената.

Като допълнителен щрих – той излезе с бронирана жилетка, а косата му беше обръсната с надпис "2020".

Даже и след първото предизборно мероприятие, въпросът без отговор се запазва - това кампания на кандидат-президент ли е или сме свидетели на пиар шоу?

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!