Миналата седмица американският рапър и продуцент Кание Уест обяви, че ще се кандидатира за президент на изборите през ноември месец в Щатите.

Илoн Мъск изрази пълната си подкрепа, а жената на певеца реагира лаконично споделяйки заявлението му в Туитър и добавяйки емоджи с американския флаг.

Седмица по-късно обаче нещата изглеждат малко по-различно.

Причината е интервю, което Кание даде за "Форбс". 

В него той каза, че иска да организира работата в Белия дом по принципа на въображаемата африканска страна Уаканда от филма "Черната пантера". Освен това съобщи името на партията си - The Birthday Party - и каза, че се е спрял на него, защото "когато победим всички, ще имаме рожден ден".

Според певеца евентуална ваксина против COVID-19 би била "белега на Звяра" и тези, които се възползват от нея "няма да бъдат допуснати в Рая". Като президент той ще настоява за задължителни проповеди в училищата и ще се бори срещу абортите ("аз съм за живота"). За вицепрезидент е избрал 57-годишната Мишел Тидбол - свещеник и коуч по християнство в Уайоминг, града, в който Кание притежава имение.

Всички тези твърдения предизвикаха вълна от скептицизъм в социалните мрежи, а според TMZ и безпокойство за психическото здраве на музиканта сред близките му.

Вижте още по темата на сайта Ladyzone.bg: