Родната банда „Остава” е готова с най-новото си видео към пилотния сингъл от предстоящия нов студиен албум.

Песента се казва „Саботаж“ и от седмици звучи в националния радио ефир, където се радва на позитивни отзиви. Текстът и музиката са дело на Свилен, а за аранжимента групата работи съвместно с Георги Станев.

„Дадох това име на песента, защото мисля, че думата е интересна и не се използва често в български песни. Също така сме слушали много Beastie Boys и сме мега фенове. Текстът разказва за това как хората се самозалъгват и не живеят пълноценно”, споделя Свилен Ноев.

„Надявам се песента да достигне до повече хора, защото е танцувална, има заразяваща мелодия и добри музикални моменти, както и интригуващ текст. Има нещо от 80-те примесено с нещо от 2020-а. Определено е повече поп, отколкото рок като усещане, което е съзнателен избор”, допълва Георги Георгиев.

Идеята и реализацията на видеото към „Саботаж“ са дело на съпругата на Свилен – Невена Спасова.

В дългогодишната си история „Остава” имат над 20 видеоклипа, пет студийни и три концертни албума, включващи многобройни хитове, които утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена.

Сега „Саботаж“ поставя началото на нов творчески период за „Остава”, който се очаква да завърши с пореден студиен албум през пролетта на 2020 г.

На 29 декември момчетата ще изпратят отиващата си 2019-а с традиционния коледен концерт в столичния „Sofia Live Club”.