Песните „Светът е за двама“ и „Вървят ли двама“ са написани за филма „Козият рог“. Авторите на лентата обаче избират „Вървят ли двама“ и другата песен остава незаписана.

Така композиторът Мария Нейкова и поетът Димитър Тошев започват да търсят изпълнител. Мария вече е изпяла „Вървят ли двама“ и иска да даде песента на друг. Поканата към Орлин Горанов идва от аранжора на мелодията Панайот Славчев.

„Доста хора са се опитвали да я направят, но съдбата си знае работата и песента стигна до мен. Влязохме в Първо студио на БНР и за 55 минути записът беше готов“, сподели Орлин Горанов в „Преди обед“ по bTV.

“Не очаквах, че ще стане такъв хит, но песента се изля на един дъх и явно хората усетиха енергията. Ние сме социални животни, обичаме да живеем заедно. Светът е най-малко за двама. На всеки концерт публиката иска да я изпея и често танцуват на нея“, разказа певецът.

Според него няма рецепта за шлагер. Странно му е, че дори и на сватби го карат да я пее, защото в текста се казва „даже мен да ме няма“.

„Любовта е над всичко. Ако имаш човек до теб, когото сърцето ти е избрало, имаш всичко. Животът има смисъл“, обобщи Орлин Горанов.

Целия разговор можете да видите в LadyZone.bg 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!