„Amazon Studios“, които в момента подготвят най-чакания сериал след финала на „Игра на тронове“, обявиха какво ще се разказва в новия сериал, посветен на измисления свят, създаден от автора на „Властелинът на пръстените“.

Проектът ще е най-скъпият сериал, правен някога и ще е предисторията и на „Властелинът на пръстените“, и на „Хобит“. Стойността на продукцията е над половин милиард долара и лично изпълнителният директор на компанията „Амазон“ се е ангажирал с него. Очаква се сериалът да превърне компанията в лидер в стрийминг услугите.

Според сайта TheOneRing.Net историята ще започне във време на относителен мир в Средната земя, но главните герои бързо ще се сблъскат със зараждащо се зло – възхода на Саурон, който е големият злодей във "Властелина на пръстените". Зрителите ще станат свидетели на много войни и възхода на тирани и кралства, както и на създаването на 20-те магически пръстена. По всяка вероятност историята в сериала ще завърши с голямата битка срещу Саурон, част от която видяхме в първите минути на „Властелинът на пръстените“.

Още информация за предстоящия сериал може да намерите на сайта LadyZone.bg: