Близо година след завръщането им от Антарктида, Теодосий Спасов и екипът му представят един наистина нестандартен проект на зрителите. "Танцът на пингвите" е не просто документален филм, а пътуване към себе си, казват те. Екипът изминава над 15 000 км, за да стигнат до Антарктида и така да сбъднат една своя мечта.

"Всичко започна с един телефонен разговор. Проф. Пимпирев ми звънна и ми предложи да пътувам с последната експедиция. Това беше миналата година." спомня си Теодосий.

Снимка: теодосий спасов

Там се озовават в друг свят и пред една много различна публика. Свят, който не е за човеците, а за едни други души – животните, които обитават континента. Те, оказва се, са и доста музикални .

"Пингвите се оказаха прекрасна публика. Беше трогателна среща." споделя музикантът.

Снимка: теодосий спасов

Още в първите дни, Теодосий оставя кавала и запретва ръкави над печката, защото на Антарктида винаги има работа за вършене. Заедно с Кирил Вълчев дават дежурства и се грижат за храната на над 20 души в базата.

Снимка: теодосий спасов

След като се връща в България, Теодосий Спасов започва записите на композициите, които се раждат настудения континент. Очаква се албума да излезе до няколко месеца, а филмът може да бъде гледан още на 20и октомври в кино "Влайкова".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!