Мистериозен летящ обект изплаши жителите на северна Япония и предизвика ожесточен дебат в социалните мрежи относно неговия произход. Спекулациите варират от НЛО до конспирация за устройство, „разпръскващо“ коронавирус и севернокорейска пропаганда, пише „Ройтерс“.

Видеоклипове в социалните мрежи показват неидентифициран летящ обект с кръгла форма, който прилича на бял балон. Той е наблюдаван в провинциите Сендаи и Мурата, част от префектура Мияги.

Обектът е наблюдаван в небето над Япония в продължение на няколко часа. През по-голямата част от времето той не се е движел, освен ако облаци не преминат пред него, когато променял позицията си.

Представители на Метеорологичното бюро на Сендаи коментират, че произходът на обекта е пълна мистерия.

Потребители в социалните мрежи започнаха ожесточен дебат, като това се превърна в третата най-обсъждана тема в „Туитър“ за цяла Япония. Един от потребителите сподели теорията си, че НЛО-то разпръсва коронавирус и сравни чувствата си с „неочаквана поява на Годзила“.

От местната полиция не коментираха веднага случая, но по-късно добавиха, че проверяват произхода на обекта.

„Нямаме никаква идея какво е това“, казва от Метеорологичното бюро. „Може да е някакво устройство за наблюдение на времето, но определено не е от нашите“, допълват те, предизвиквайки дебат дали Северна Корея изпраща тези обекти в небето над Япония като провокация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!