На 20 декември „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” дебютира в киносалоните като направи звездно представяне в боксофиса по света и у нас. Дългоочакваната кулминация на най-обичаната сага в киното, слагаща край на емблематичната история на Скайуокър, плени родните зрители и успя да се нареди сред най-успешните филми на всички времена.

За своя първи уикенд, който не включва резултатите от предпремиерните прожекции и специални маратони, „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е бил гледан от почти 65 000 зрители, а приходите му са от над 762 000 лева.

Това е вторият най-голям дебют за годината у нас, изпреварен единствено от глобалния феномен „Отмъстителите: Краят”, и поставя финалния сблъсък между тъмната и светлата страна на пето място в класацията за най-добър премиерен уикенд на всички времена.

В световен мащаб представянето на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” е не по-малко впечатляващо с общи приходи от над 373 милиона щатски долара.

„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър” ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин.

Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.