Никога преди киното не е носило толкова много пари на създателите си, колкото сега. От 44 филма, които са успявали да прескочат границата от един милиард долара, 37 са тръгнали по кината през това десетилетие.

2019 беше годината, в която падна рекордът, поставен от Джеймс Камерън през 2009 г. с филма "Аватар". "Отмъстителите: Краят" стана не само най-успешният филм на десетилетието, но и най-успешният филм на всички времена с приходи от близо 3 милиарда долара. И четирите филма от поредицата "Отмъстителите" са сред най-успешните за това десетилетие.

Всъщност Дисни доминират в световния бокс офис, благодарение на филмите от вселената на Marvel, поредицата "Междузвездни войни" и игралните версии на обичани анимационни филми, като "Цар лъв", "Красавицата и звярът" и "Аладин".

През тази година падна и друг рекорд - "Жокерът" стана първият филм, забранен за лица под 16 години, който минава прага от един милиард долара. Филмът на Тод Филипс прескочи рекорда на "Дедпул". Той освен това събра и повече пари от "Черният рицар", който също разказва за най-големия враг на Батман.

В сайта LadyZone.bg може да видите кои са най-успешните филми от това десетилетие: