Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл ще бъде създадел и изпълнителен продуцент на анимационната поредица "Перла" (Pearl) за стрийминг гиганта "Нетфликс", съобщава "Дедлайн".

Семейният сериал ще се фокусира върху приключенията на 12-годишно момиче, което намира вдъхновение в различни влиятелни жени от историята.

Поредицата ще бъде част от дългогодишната сделка на херцога и херцогинята на Съсекс с "Нетфликс", в рамките на която те ще създадат сериали, документални поредици, документални филми, игрални и детски програми за стрийминг платформата.

"Подобно на много момичета на нейната възраст, нашата героиня Пърл е поела по пътя на себеоткриването, докато се опитва да преодолее ежедневните предизвикателства в живота", казва Меган Маркъл, съоснователка на Archewell Productions.

"Радвам се, че Archewell Productions, в партньорство с мощната платформа на "Нетфликс" и тези невероятни продуценти, ще ви представят заедно този нов анимационен сериал, който празнува необикновени жени през историята", допълва херцогинята на Съсекс.

"Дейвид Фърниш и аз сме нетърпеливи да представим на бял свят тази специална поредица и съм щастлива, че успяхме да я обявим днес", заявява Маркъл. Фърниш е съпруг на британската музикалната икона Елтън Джон.

Pearl ще бъде първият анимационен сериал от Archewell Productions. "Нетфликс" разкри през април, че си партнира с Archewell Productions за документалната поредица "Heart of Invictus", създадена в партньорство с Invictus Game Foundation.

"Вълнуваща приказка, която съчетава фантазия и история, "Pearl" се фокусира върху младо момиче, което се научава да се уповава на собствената си сила, когато се впуска в героично приключение, като по пътя си среща важни жени от историята", казва Меган Кейси от "Нетфликс".

"Радваме се да разработим този анимационен сериал с нашите партньори от Archewell Productions и Story Syndicate", допълва директорът на отдел "Оригинална анимация" в компанията.

Вижте повече за Меган Mаркъл в Ladyzone.bg.