Култовият режисьор Мартин Скорсезе си навлече гнева на част от Холивуд и на много фенове по цял свят, след като заяви в интервю, че филмите по комикси на “Марвъл” не са кино.

“Опитах се, но това не е кино. Честно. Това, с което мога да ги сравня предвид колко добре са направени и какви актьори играят в тях, са увеселителните паркове”, казва той в интервю.

Коментарите му предизвикаха изключително остра реакция не само сред почитателите на комиксовите филми, но и сред негови колеги в Холивуд.

Актьорът Самюел Джаксън, който е част от вселената на “Марвъл”, коментира пред “Варайъти”, че “филмите са си филми”.

“Това е като да кажеш, че Бъгс Бъни не е смешно. Филмите са си филми. Не всички харесват и неговите филми. Всеки си има мнение и това е ОК. Това няма да спре никого да прави такова кино”, каза Джаксън.

Режисьорът на “Спасители на галактиката” Джеймс Гън заяви, че се е почувствал обезсърчен от коментарите на Скорсезе. “Той е един от моите топ 5 любими режисьори. Натъжен съм, че той не оценява моите филми”, каза Гън.

Робърт Дауни Джуниър, който изигра Тони Старк във вселената на “Марвъл” също коментира изказванията му. “Оценявам мнението на Скорсезе. Не му се сърдя”, каза той.

Скорсезе не е първият режисьор, който се изказва против филмите на “Марвъл”. В миналото Джеймс Камерън също е заявявал, че се надява публиката скоро да се измори от филми по комикси.